Imamo pobjednika: Puncetove “ovčice” u fotofinišu pobijedile Babićev “brod”

Prilično uzbudljivo bilo je natjecanje izbora za fotografiju godine na koji su se svi mogli prijaviti u razdoblju od 27. prosinca do 2. siječnja šaljući nam svoje fotografije. Pristigle su nam fotografije od točno 10 autora, zbog čega smo sve autore stavili u finale, a internim glasovanjem RIMETEO tima odlučili smo koja fotografija od kojeg autora ide u finale izbora za fotografiju RIMETEO Portala 2016.

Fotografije koje su u finalu objavljene su 5. siječnja, a za njih se moglo glasovati do 14. siječnja u ponoć. Žiri se sastojao od sljedećih sudionika:

1. Glasovi finalista – finalisti (njih 10) su nam na mail slali raspored svojih glasova od 2 do 10, pri tom ne glasujući za svoju fotografiju.
2. Glas eksperta – Neutralni foto ekspert dao je svoje glasove za fotografije, rasporedom bodova od 1 do 10.
3. Isto su učinila i 4 člana RIMETEO portala.
4. Mogla je i publika glasovati, a fotka s najvećim brojem glasova Publike dobila je 10 bodovva, ona s manjim brojem glasova 9 i tako redom.

Svi glasovi na kraju su zbrojeni i dobili smo pobjednika.

1. Sandro Puncet s fotografijom “Ovčice na snijegu”, koja je snimljena u Predošćici na otoku Cresu 3. siječnja 2016. godine. Sandro je osvojio 107 bodova ukupno.

7

2. Robert Babić za samo je 2 boda ostao bez naslova, a njegova fotografija “Brod oluji u Egejskom moru”, koja je snimljena 28. listopada 2016. godine, osvojila je fenomenalnih 105 bodova.

2


3. Mjesto je izjednačeno, a podijelili su ga Branko Lautar s fotografijom “Tršće”, koja je snimljena 23. studenog 2016. godine i Denis Flego s fotografijom “Nakon kiše, Rijeka” koja je snimljena 2. lipnja. Oba autora osvojila su po 94 boda.

5
6

Čestitke pobjedniku koji je osvojio godinu dana potpunog pristupa RIMETEO Portalu i sve privilegije koje uz to idu. Zahvaljujemo svim autorima na sudjelovanju i nadamo se još boljem odazivu u budućnosti.

Natjecanje je bilo vrlo transparentno. S obzirom da nam je točno 10 autora poslalo fotografije, odlučilismo ih svih 10 staviti u finale, birajući najbolju fotografiju od svakog autora koja će ući u finale, a zatim gore prikazanim mehanizmom odlučen je pobjednik. Rezultati se mogu vidjeti i ovdje.

Sličan sadržaj