Ipak nije upao u vrtlog: Milanovićev helikopter nije sletio zbog niskih oblaka


Policijski helikopter kojim je jutros premijer Milanović letio u Osijek vratio se se s pola puta u Zagreb jer je negdje oko Virovitice naišao na loše vremenske prilike, odnosno na nisku naoblaku, potvrdio je Hini Vladin glasnogovornik Nikola Jelić.

Piloti helikoptera, kojim je Milanović letio na svečano otvaranje radova na projektu Osijek, nakon nailaska na nisku naoblaku procijenili su kako je najsigurnije da se vrate u Zagreb. Pritom sigurnost premijera ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, rekao je Jelić.

Time je demantirao vijest koju su objavili neki mediji da je helikopter s Milanovićem kod Osijeka uletio u zračni vrtlog.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ocijenio je kako je posada helikoptera postupila ispravno odlučivši da se helikopter u kojem je bio predsjednik Vlade Zoran Milanović, zbog vremenskih neprilika ne spušta danas u Osijek nego da se vrati u Zagreb. »Posada helikoptera je utvrdivši okolnost iznenadne vremenske neprilike na putu, postupila potpuno ispravno i vratila helikopter nazad u Zagreb i pri tome nije dopustila bilo kakvo ugrožavanje štićene osobe«, rekao je ministar Ostojić .
Na upit novinara koliko su sigurni helikopteri kad su turbulencije i je li se čuo sa premijerom Milanovićem nakon što se se on s helikopterom vratio u Zagreb, ministar Ostojić je odgovorio potvrdno.

»Ja sam se čuo s premijerom, naravno, ali treba vjerovati posadi i helikopterskim pilotima koji su vrhunski. To su piloti koji su prošli turbulencije i ratne i sve druge, danas imaju najmodernije helikoptere i njihovo postupanje je bilo potpuno ispravno, a to je da ne riskiraju i vratili su se nazad«, rekao je Ostojić.

Izvor: Novi list
Foto: Ranko Šuvar/ Cropix

Sličan sadržaj