Iznadprosječna toplina obilježila prvu polovicu studenog u Europi

rekordne temp
Prvu polovicu mjeseca studenog obilježilo je iznadprosječno toplo vrijeme u većem dijelu Europe.

Rekordno visoke dnevne temperature zraka zabilježene su u nama susjednoj Sloveniji, Francuskoj, te u Velikoj Britaniji i dijelovima središnje Europe.

Kako smo već bili pisali u Ogulinu je zabilježena rekordno visoka temperatura od 27.2°C, dok je na najvišoj slovenskoj postaji Kredarica izmjereno 13°C, čime je postavljen novi temperaturni rekord za studeni.

U dijelovima Gorskog kotara također su izmjerene rekordno visoke temperature. U Delnicama je izmjereno 20.7°C, čime je oboren prijašnji rekord od 18.5°C. Na postaji Parg Čabar izjednačen je rekord od 21.7°C.

Na našoj najvišoj meteorološkoj postaji Zavižan nije zabilježen temperaturni rekord, ali je zabilježen rekordni niz toplih dana.

Rekordno visoke temperature za mjesec studeni zabilježene su u Velikoj Britaniji.

Rekordno visoka temperatura od 22.4°C je zabilježena u mjestu Trawsgoed, koje se nalazi u zapadnom Walesu.

U Parizu je izmjerena rekordno visoka temperatura od 21.6°C. U dijelovima Norveške i Švedske temperature su se popele do 18°C, čime su se opasno približile rekordnim od 20°C.

Na jednom od najviših vrhova švicarskih Alpa, na planini Jungfrau, na 4,158 metara, izmjerena je temperatura od 7.2°C, čime je oboren prijašnji rekord od 4.7°C postavljen 1992. godine.

Sličan sadržaj