Jača promjena vremena pred “vratima” / koja mjesta riječkog zaleđa mogu očekivati nešto snijega?

null
Danas do kraja dana oblačno povremeno s kišom koja će biti sve češća prema večernjim satima. U noći na petak, uz pad temperature zraka kiša će prijeći u snijeg najprije u višim predjelima Gorskog kotara a do jutra će se spustiti i u niža područja. Sutra u primorju kiša koja može biti i obilnija u prvom dijelu dana, a u Gorskom kotaru obilan snijeg, uz formiranje debljeg snježnog pokrivača do 50 centimetara, u najvišim predjelima moguće i više od navedenog.

U poslijepodnevnim satima snijeg se očekuje u predjelima riječkog zaleđa iznad 500 metara nadmorske visine također uz formiranje snježnog pokrivača, ponegdje višim od deset centimetara. Prema večeri uz daljnji pad temperature zraka nešto snijega se očekuje i u nižim predjelima oko 300 metara, nošen jakom i olujnom burom.

Navest ćemo samo neka mjesta u širem riječkom zaleđu na visinama oko 300 metara nadmorske visine koja mogu očekivati nešto snijega prema večernjim satima, koja se eventualno mogu dekorativno zabijeliti, a to su:

Istočni predjeli riječkog zaleđa : Kukuljanovo, Škrljevo, Krasica, Praputnjak, Križišće, Hreljin….

Zapadni i sjeverozapadni predjeli riječkog zaleđa : Kastav, Viškovo, Marčelji, Sroki, Jurdani, Saršoni, Marinići, grobničko područje…

Jedini “problem” su oborine, koje će prema večeri postupno slabiti, pa bi to zahlađenje stiglo pred sam kraj oborina, drugim riječima malo prekasno. U slučaju da se oborine održe, onda nije upitno da gore navedena mjesta dobiju nešto snijega, a u tom bi slučaju susnježice i snijega bilo bi i u nižim područjima, ali bez zadržavanja na tlu.

Foto: IOS Photos

Sličan sadržaj