Jako nevrijeme u Italiji: Troje poginulih u automobilu koji je odnijela bujica

Automobil s dvije žene i 7-godišnjom djevojčicom blizu Sirakuze, na istoku Sicilije, odnijela je u nedjelju ujutro bujica, izvijestili su talijanski mediji dok jako nevrijeme hara jugom Italije.

Do tragedije je došlo u Contradi Romanello, u zoni Nota. Ostala četiri člana iste obitelji, među kojima majka djeteta, spasila su se iz nabujale rijeke.

Još jedan automobil odnijela je rijeka Simeto, blizu Catanie, također na istoku otoka, ali su putnici imali više sreće. Vatrogasni helikopter iz Catanie sudjelovao je u spašavanju putnika iz vozila.Cijela Italija zahvaćena je od petka strašnim nevremenom uz obilne kiše, koje izazivaju bujice, i snijeg u Alpama.

Nevrijeme u tom području predviđa se najmanje do utorka.

U Rimu je razina Tibera kulminirala tijekom noći ali rijeka nije prodrla preko nasipa te uzbuna više nije na snazi, usprkos mjestimičnim poplavama na periferiji.

U Alpama obilne snježne padaline otežavaju veze a izazvale su i prekid struje. U Trentinu-Južnom Tirolu palo je više od dva metra snijega. Svi prijevoji su zatvoreni, a ukinuti su neki vlakovi prema Austriji.

TEKST: Novi list
FOTO: Novi list

Sličan sadržaj