Japan: Fung-wong i dalje radi probleme / Kammuri nova prijetnja

650x366 09241227 hd21

Fung-wong je već uzrokovao poplave na Filipinima, u Tajvanu i Kini, a u srijedu je natopio i Južnu Koreju. Idući na udaru je Japan, koji bi tijekom četvrtka trebao dobiti obilnu kišu.

Iako je od Fung-wonga ostalo samo područje sniženog tlaka zraka bez tropskih obilježja, zbog interakcije s hladnom frontom, i dalje će postojati mogućnost po život opasnog vremena.

U većem dijelu Južne Koreje je palo između 25 i 100 mm, što je dovelo do lokalnih poplava. Najviše kiše je palu na jugozapadu zemlje, ponegdje i preko 150 mm.

Južnu Koreju sada očekuje suše vrijeme, s obzirom da se centar oluje kreće prema Japanskom moru i Honshuu.

Dok je kiša već natopila Kyushu i jugozapadni Honshu, gdje je palo između 25 i 50 mm, ono najgore se tek očekuje, odnosno veća količina kiše koja će zahvatiti zapadni i sjeverni Honshu u četvrtak ujutro.

U tom području se očekuje prosječna količina kiše od 50-100 mm, na zapadnoj strani Honshua i preko 150 mm u nekim mjestima, stoga postoji realna mogućnost poplava i klizišta.

Veći dio Tokija će biti pošteđen kiše, jer će oluja otići sjevernije.

U večernjim satima četvrtka, ostaci Fung-wonga će se kretati prema istoku Japana, što će označiti poboljšanje uvjeta, iako su pljuskovi i dalje mogući.

Nakon Fung-wonga, Japanu se sprema nova tropska opasnost. Već je nastala tropska depresija Kammuri koja bi idućih dana mogla ojačati na tajfun, koji prema prvim prognozama bi trebala proći istočnije od Japana, ali dovoljno blizu da se osjeti njegov utjecaj.

Sličan sadržaj