Još jedna kišna epizoda je iza nas | U Rabu pala obilna kiša

Maja Kraljik

Tijekom prijepodnevnih sati srijede došlo je do postupnog naoblačenja na našem području, a već sredinom dana počele su i prve kišne kapi. Nakon prvog vala kiše, nastupilo je prolazno smirivanje vremena što je dovelo do djelomičnog kidanja naoblake.

Prema večeri ponovno je na našem području nastupilo potpuno oblačno vrijeme uz kišu, a lokalno je bilo i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. U ranim jutarnjim satima započelo je razvedravanje sa zapada, pa je s prvim sunčevim zrakama na Kvarneru već bilo posve vedro.

Rijeka, jutros u svitanje

Lokalno je pala i obilnija kiša u kraćem vremenskom periodu, a prema službenim podacima DHMZ-a u 8 sati, u posljednja 24 sata najviše kiše palo je u Rabu – čak 112 mm! Slijedi ga Zavižan sa 67 mm, Pag 52 mm, Plitvička jezera 40 mm, Gospić 35 mm, Otočac 31 mm, Begovo Razdolje 29 mm, Krk 27 mm, Senj 25 mm, Mali Lošinj 21 mm, Delnice 18 mm, Rijeka 17 mm, Crni Lug 16 mm…

U nastavku četvrtka očekuje nas obilje sunčanih sati te ugodne topline, a slične vremenske prilike vladat će i tijekom petka, uz nešto svježije jutro ali i danju toplije. Za vikend nas očekuje nestabilnije vrijeme, a slično će se nastaviti i dobar dio idućeg tjedna.

Sličan sadržaj