JOŠ MALO O IZGLEDIMA VREMENA U NOVOM TJEDNU

Nedjelja u Rijeci bila je također oblačna, foto: Irena Trkulja

Već smo pisali da je pred nama vrlo promjenjiv tjedan s dosta kiše, a danas ćemo još samo malo iskorigirati situaciju, jer je došlo do blagih promjena.

Ponedjeljak će u PGŽ biti promjenjivo oblačan dan. Ujutro je u gorju moguća magla, a u poslijepodnevnim satima doći će do porasta naoblake, do kraja dana na lošinjskom području može pasti i malo kiše. Isto tako se krjem dana na jugu Kvarnera očekuje jačanje juga koje može mjestimice imati i olujne udare.

Utorak će donijeti pomicanje ciklone iz zapadnog Sredozemlja prema Sardiniji i Korzici uz produbljavanje. To našem području znači i dosta kiše pa su lokalno moguće i izraženije oborine, kako ciklona se bude približavala našem području. U utorak će na Kvarneru prolazno ojačati bura te može lokalno biti i olunih udara.

Ciklona će tijekom srijede već prijeći preko nas i odmaknuti na sjeveroistok te se očekuje prolazno smirivanje i vjetra i vremena. Bit će promjenjivo oblačno, uz mogućnost za malo kiše, možda nešto više kiše padne oko Rijeke.

Smirivanje će biti prolaznog vijeka, jer stalni dotok hladnoće sa sjevera Europe dovest će do stvaranja nove ciklone u Sredozemlju pa je tijekom četvrtka ponovno moguća lokalno i obilnija kiša uz jačanje juga.

U petak promjenjivo oblačno uz mogućnost povremene kiše, a u drugom dijelu dana doći će do jačanja bure. Očekuje se pad temperature pa će kiša prijeći i u snijeg uz formiranje snježnog pokrivača.
Slično vrijeme trebalo bi se nastaviti i do kraja tjedana pa i početkom novog, kada se vide snježni scenariji i na morskoj strani PGŽ.

E sad ono najbitnije što naglašavamo često. Prognoza se može dati maksimalno 3 do 5 dana unaprijed, a sve ostalo su izgledi vremena koji služe za nekakvo iščitavanje trenda. Imajte to na umu kad budete čitali ovo.

Ono što je izgledno je promjenjiv tjedan s dosta kiše, nekoliko ciklona, aktivno Sredozemlje i mogućnost snijega krajem tjedna u Gorskom kotaru.

Sličan sadržaj