Kakvo vrijeme za Uskrs očekuje Europu?

650x366_03311550_hd32

Europa će uskršnje praznike provesti u znaku dvaju oprečnih vremenskih slika. Zapadne zemlje kontinenta uživat će u suhom i toplom, dok će istok i središnji dio pogoditi nešto nestabilnije i kišnije vrijeme.

Na Veliki petak u području Britanskog otočja, zemalja Beneluksa te sjevera Francuske i Njemačke očekuju se pljuskovi. Prema danima vikenda, Španjolska, Portugal te spomenute zemlje zahvatit će područje visokog tlaka zraka koje prodire sa zapada i omogućiti im sunčan i topao Uskrs.

Na prostoru Balkana, zbog spuštanja hladne zračne mase sa sjevera, od petka navečer tlak zraka bit će u polaganom opadanju. Subota, osobito njena druga polovica te nedjeljno jutro biti će obilježeni mjestimice i obilnijom kišom. U višim predjelima očekuje se susnježica, a planinski vrhovi dobiti će uskršnji snježni pokrivač. Odmicanjem nestabilnosti prema istočnim i jugoistočnim krajevima, kišu će zamijeniti vjetrovito, ali i vedrije vrijeme. U usporedbi sa zapadnim zemljama, pred nama je nešto hladniji vikend.

Premještanjem nestabilnosti na područje Grčke, Turske, Ukrajine te istočnog Balkana ovaj prostor produbljenog niskog tlaka imat će sve manji intenzitet.

Naslovna: Accuweather.com

Sličan sadržaj