Kiša i bura obilježit će utorak / Manje kiše za vrijeme utakmice Rijeka-Dinamo

press_51

Nakon burne nedjelje navečer i noći na ponedjeljak, dan je s odmicanjem fronte donio i smirivanje vremena. Delnice su tijekom noći dobile 2 cm snijega, a Rijeka od fronte 16 mm kiše, koja je uglavnom pala s jakim pljuskom koji je iza 23h u nedjelju zahvatio grad. Više oborina palo je u Pargu kod Čabra, službena postaja izmjerila je 36 mm.

Jutro je donijelo smirivanje vremena i svježinu, a nastavak ponedjeljka protekao je u znaku djelomice sunčanog i toplog vremena. Sve je to samo kratko odložilo ono što nam tek slijedi.

Zbog prolaska nove fronte sa sjevera Europe, u Sredozemlju će se formirati ciklona zbog koje će utorak biti vrlo kišovit, posebno na riječkom području i u Gorskom kotaru, kada lokalno može pasti i 30 mm kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom.
Glavnina oborina očekuje se u terminu od 8 do 20 sati, a iza 20h, što vjerujemo da zanima sve one koji idu na Kantridu, kiša će uglavnom biti slaba, a moguće je i da čak i prestane.

S odmicanjem ciklone duž Italije prema južnom Jadranu, doći će do njenog produbljavanja, a zbog razlike u tlaku na našem području zapuhat će bura, u početku umjerena do jaka s olujnim udarima, a u noći na srijedu na istočnom priobalju može biti i olujne bure s orkanskim udarima.

Iako će ciklona odmaknuti na jugoistok, njen utjecaj nastavit će se i do kraja tjedna uz nestabilno vrijeme, ali oborina neće biti u većim količinama.

Sličan sadržaj