Kiša, pljuskovi s grmljavinom, tuča, metar snijega na Zavižanu / Slijede olujna bura, još malo kiše i snijega pa smirivanje vremena

Prvi dio naslova kratak je opis prvog radnog dana ovog tjedna, kada je vrijeme bilo nestabilno, a u noćnim i jutarnjim satima ponedjeljka bilo je i pljuskova s grmljavinom. Na crikveničkom području padala je i tuča koja je uspjela malo i zabijeliti.
Danju je bilo promjenjivo oblačno vrijeme. Kiša se ponovno vratila navečer, na predjele iznad 1000 metara i snijeg. Upravo je s nova 4 cm snijega na Zavižanu u 19h izmjereno ukupno 104 cm snijega, što je prvi put ove zime. Sve se može svesti u onu pučku meteorološku: ožujak luđak!

Snijega će još biti jer predstoji pretežno oblačan utorak s povremenim oborinama. U gorju će padati susnježica i snijeg, a na Kvarneru kiša. Više od kiše naglasak valja staviti na buru koja će naglo i jako zapuhati pri čemu olujne bure može biti i u Rijeci, a orkanskih udara na području Krčkog mosta, dijela istočnog priobalja te podno Velebita.

Od srijede stabilizacija vremena koja bi mogla potrajati do kraja tjedna uz prolaznu mogućnost za poneki pljusak kiše (u gorju i snijega) u subotu. Jakne još nemojte spremati.

Tuča u Crikvenici; Nikolina Krišković

Sličan sadržaj