Kiša svuda, kiša oko nas…

Pijavice kod Lošinja

Eh, da je samo kiša bila oko nas…

Jučer od ranog prijepodneva na sjevernom Jadranu krenule su grmljavinske nestabilnosti, mjestimice praćene i vrlo obilnom kišom. Osim obilnije kiše, bilo je i jake tuče veličine lješnjaka, osobito na istoku Pule gdje ima i šteta. Uz obalu Istre te oko južnih kvarnerskih otoka formirale su se i pijavice, ali nema dojava o njihovom ulasku nad kopno.

Najviše oborina je palo na području grada Bakra, što ste mogli i vidjeti u video uratcima koje smo objavili na našoj Facebook stranici. Prema službenim podatcima DHMZ-a od 8 sati jutros, u posljednja 24 sata najviše kiše palo je upravo u samom Bakru i to 131 mm. Slijedi ga Kukuljanovo s 91 mm. U Malom Lošinju izmjerena su 43 mm oborine, u Rovinju 40 mm, Delnicama 30 mm, Gospiću i Rijeci 18 mm…

Nedjelja je protekla u znaku pretežno oblačnog vremena uz temperature zraka od 12°C u gorskim krajevima pa do 19°C uz obalu i na otocima.

Ponedjeljak također protječe u znaku promjenjivog, tipično jesenskog vremena. Ali ima rasvjete na kraju tunela. Od sutra nas, barem uz obalu, očekuje stabilnije i ugodno toplo vrijeme. Nova ozbiljnija kiša, prema današnjim modelima, izgledna je odmah na početku listopada.

Naslovana fotografija: Sandro Puncet

 

Munje oko Hreljina, foto: Denis Flego.

 

 

Sličan sadržaj