Kllimatološka jesen započet će u kišnom tonu

Nakon jake promjene vremena koja je zadala ozbiljan udarac ljetu proteklog vikenda, vrijeme se s odmicanjem ovog tjedna polako vratilo u normalu. Ponovno je ugrijalo, ali ne na vrijednosti koje su bile prije fronte. Temperatura je većinom do 30°C tijekom dana, a u jutarnjim satima oko 20°C. Govorimo za Kvarner, u Gorskom kotaru je ipak svježije, naročto ujutro.
Spustila se i temperatura mora, u Rijeci na oko 20°C, na ostatku Kvarnera 20-22, dok je na otocima nešto toplijih 22-24°C.

Na vrijeme djeluje anticiklona sa sjevera Europe, dok će već u četvrtak doći do njenog slabljenja, a sa sjeverozapada će se približavati novi frontalni poremećaj.

Još tijekom četvrtka, vrijeme se neće zamjetnije mijenjati. Atmosfera će tek malo postati nestabilnija pa ne treba isključiti niti potpunu mogućnost za poneku kap kiše, pretežno u Gorskom kotaru.

U petak će biti još nestabilnije pa su lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući u Gorskom kotaru te samo lokalno u zaleđu obale.

Prvog dana klimatološke jeseni, u subotu, i vrijeme će biti takvo. Očekuje se utjecaj poremećaja sa sjeverozapada Europe pa će prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom, koja mjestimice može biti i obilnija. Temperature oko prosjeka za doba godine.

Slično i u nedjelju pa i početkom novog tjedna gdje ćemo biti pod utjecajem visinske ciklone. Stabilizacija na Kvarneru moguća je iza 5. rujna, a u gorju se čak i nakon tog datuma vidi mogućnost nastavka nestabilnijeg vremena.

Sličan sadržaj