Kupa s 827 cm dosegla rekordnu razinu u 40 godina!

null
Iako se očekivalo da će Kupa u Karlovcu tijekom noći narasti na 830 centimetara, koliko je potrebno da bi se proglasilo izvanredno stanje obrane od poplava, vodostaj je u dva sata ujutro dosegao 827 cm, što je najveća razina u posljednjih 40 godina. No zatim je polako počeo opadati da bi se do 8 sati ujutro vodni val spustio na 821 cm.

Sava je pak kod Rugvice narasla. U ponoć je bila na 803 cm, a u jedan sat 805. Tijekom noći porasla je na 814 cm. Dobra je vijest da između sedam i osam sati nije bilo rasta. Izvanredne mjere obrane od poplava proglašavaju se na 820 cm.

Situacija je i dalje najkritičnija u Karlovcu i okolici te širem zagrebačkom području. Mnoga naselja u tim krajevima jučer su se našla pod vodom, a voda se izlila i iz jarunskog jezera što se već dugo ne pamti. Vatrogasne i ostale službe pomoći na terenima su danonoćno. Crpe vodu, prokopavaju kanale, grade zečje nasipe.

Iako Korana ne predstavlja problem u Karlovcu, obližnja naselja Logorište, Mala Švarča i Mostanje još uvijek su poplavljeni i voda jako sporo uzmiče tako da se predviđa kako će taj dio i danas biti poplavljen.
Izvor: Dnevnik.hr
Foto:

Sličan sadržaj