Na postaji Krk zabilježen novi rekord za dnevnu količinu oborina

Novi apsolutni rekord za dnevnu količinu oborina izmjeren je na službenoj DHMZ postaji u gradu Krku, a izmjereno je 194 litre kiše po četvornom metru u 24 sata (izmjereno jutros u 7 h, 5. 12. 2022.). Podaci postoje od 1981.

Izvor: DHMZ/Twitter

Rezultat je to djelovanja frontalnih poremećaja koji djeluju u sklopu ciklone čiji se centar nalazi kod Portugala. Oborine su vrlo lokalne o čemu svjedoči i podatak da je samo u Krku izmjerena ekstremna oboina, a na svim ostalim DHMZ postajama u PGŽ oborina nije prešla ni 30 litara.

Noćašnja grmljavinska aktivnost nad Krkom. Foto: Denis Flego

Čak i nakon 7 sati u ponedjeljak, oborine su se kretale po istom obrascu po kojemu je Krk dobio veliku količinu oborine (obnavljanje oborina nad Cresom i jačanje prema Krku) pa je na automatskoj postaji Krk-Zagrebačka do 11:20 h palo 268 mm kiše u zadnja 24 sata, a u Cresu 100 mm (Izvor: Neverin.hr).

Izvor: windy

Do kraja dana zadržat će se nestabilno vrijeme, a i trenutni pogled na radar sugerira da su oborine i dalje prisutne, uz činjenicu da se oborinska pruga pomaknula sjevernije.

Smirivanje vremena prolaznog karaktera očekuje se u utorak, a kakvo će vrijeme biti u nastavku tjedna saznajte u posebnoj tjednoj najavi koju pripremamo.

Sličan sadržaj