LJEPŠA STRANA VREMENA: LOVCI NA OLUJE


Koliko ste puta u svakodnevnom životu mogli čuti rečenicu: “Nevrijeme će, odi u kuću!”. “Normalni” ljudi takvu rečenicu poslušaju i na vrijeme se maknu, ali meteorološki “luđaci” učine upravo suprotno, ostanu na mjestu dolaska nevremena opskrbljeni raznim pomagalima, kako bi što bolje doživjeli i snimili očekivanu meteorološku situaciju.
Namjerno smo ih nazvali “luđacima” jer oni to nisu. Uostalom onda bi trebali prvo poći od sebe i sebe nazvati tako. Nebrojeno puta se dogodilo da dok ste vi bezbrižno spavali ili se možda grijali u svojim domovima da su urednici ovog portala bili na terenu snimajući snježne mećave, olujne i orkanske bure ili munje dok nemilice pljušti.
Ništa od navedenog nije nimalo bezazleno, ali jednostavno to je jače od nas i nije moguće promijeniti.
Prema Amerikancima, ovo što mi činimo je dječja igra. Poznati su njihovi lovci na tornada koji voze tisućama i tisućama kilometara dnevno kako bih “uhvatili” tornado, ne razmišljajući pritom koliko takva radnja može biti opasna po život.
Lovaca na meteorološke ekstreme ima diljem svijeta, a sve njih (nas) veže ista zvijezda vodilja: Ljubav prema meteorologiji i svim njenim elementima, bez obzira bili oni opasni ili ne.

Sličan sadržaj