VRIJEME ZA PRODUŽENI VIKEND KIŠNO I NESTABILNO (PGŽ)


Već smo pisali kakvo nas vrijeme očekje za predstojeći (produženi) vikend, ali s obzirom na brojne vaše upite još ćemo jednom prepričati očekivanu situaciju.
Danima smo pod utjecajem Sredozemne ciklone koja se”parkirala” negdje oko Genovskog zaljeva i gotovo da stacionira donoseći vrlo nestabilno vrijeme ne samo našem području nego i dobrom dijelu Italije. Dani koji su pred nama neće donijeti promjenu bar do kraja vikenda.
Četvrtak će biti promjenjivo ili pretežno oblačan u cijeloj županiji, a kiša koja će padati već u jutarnjim satima, do kraja dana samo će još dodatno ojačati. Jači intenzitet nastavit će se i tijekom petka, kada lokalno može pasti i preko 50 mm kiše. Zadržat će se svježe vrijeme za doba godine. Slabljenje oborina vidljivo je u drugom dijelu subote, a još malo kiše ili kakav rijetki pljusak može pasti tijekom nedjelje i eventualno ponedjeljka.
Vikend dakle takav kakav je bio i tjedan do sada, promjenjiv i nestabilan, a više kiše očekuje se u četvrtak kasno navečer i tijekom petka.
U novi tjedan mogli bi ući sa osjetno stabilnijim, a zatim i sve toplijim vremenom. Nadamo se kako vam loša prognoza nije pokvarila planove i ako putujete ekipa RIMETEO Portala želi vam sretan put i ugodan odmor!
Slika: Očekivana sinoptička situacija po modelu GFS, za petak. Izvor: wetterzentrale.de

Sličan sadržaj