Lokalno palo malo kiše, nestabilno i idućih dana uz jaču promjenu sredinom idućeg tjedna

Ciklona sa sjevera Europe koja se spustila prema istočnoj Europi te tako neizravno i promijenila vremenske prilike kod nas iz stabilnih u nestabilne, donijela je i nešto kiše u PGŽ, u noći na nedjelju.

Prema podatku DHMZ-a od nedjelje u 8 sati, u Rijeci su se skupila 3 mm, Crnom Lugu 5 mm, a u Pargu 7 mm oborine. Otoci su lošije prošli, ossobito južni, gdje oborina nije ni bilo.

Ciklona je u poslijepodnevnim satima nedjelje počela odmicati na sjeveroistok Europe te se i vrijeme stabiliziralo, no prognostički modeli kažu da to nije dugog vijeka.

U ponedjeljak će tako samo prolazno ojačati ciklona nad nama, ali će se i sa sjeverozapada širiti dolina ciklone zapadno od Norveške te će postojati mogućnost rijetkih lokalnih pljuskova.

Mogućnost za pljuskove rast će u utorak, osobito poslijepodne i navečer te u noći na srijedu kada će oborine biti mjestimice i izraženije. Njih će donijeti ciklona iz zapadne Europe, a prognostički modeli trenutno prikazuju i lokalno obilne oborine od utorka do petka.

IstraMet

Sličan sadržaj