Malo kiše može pasti u četvrtak te konkretnije krajem tjedna i početkom novog

Studeni je mjesec u kojem u prosjeku u Rijeci padne 188.6 mm kiše. Ovog studenog, u 11 dana u Rijeci službeno nije zabilježen niti 1 mm kiše.

Za to je zaslužna anticiklona koja je zauzela gotovo cijelu Europu te time brani ciklonama s Atlantika ulazak na Stari kontinent, što se lijepo vidi i na sljedećoj slici.

Wetterzentrale

Takvu sinoptičku sliku na Jadranu obilježava puno sunca, dok se unutrašnjost “bori” s maglom i niskom naoblakom, a neke razlike nema ni danas na satelitskim snimkama.

meteofvg

Noći su svježe ili hladne, a danju ovisno kako gdje. U krajevima bez magle i do 20°C, u krajevima s maglom i 10-ak stupnjeva niže temperature.

Prema današnjim prognostičkim materijalima ta će situacija u četvrtak ipak biti malo narušena, jer će se sa sjeverozapada po visini spustiti dolina s vlažnim i nestabilnim zrakom pa je povremena većinom slaba kiša moguća tijekom četvrtka.

To je zapravo uvertira za ono što slijedi u nedjelju i ponedjeljak, kada će pasti i prva konkretnija kiša u ovom studenom. Zadnji put je konkretnija kiša u Rijeci pala 27. listopada.

Sličan sadržaj