Malo snijega palo u dijelu riječkog zaleđa | Idućih dana u Rijeci jako puno kiše


Lisac | Silvija Poklar

S padom temperature po visini, ali i pri tlu, jutros su se u riječkom zaleđu stvorili uvjeti ne samo za padanje snijega, već i za formiranje snježnog pokrivača. Uglavnom je bila riječ o predjelima iznad 500 metara, rijetko i niže.

Snježni pokrivač u gorju još se malo povećao. U Delnicama je palo 20 cm novog snijega pa ga je jutros u 7h službeno bilo 168 cm. Podatak o novom snijegu u Crnom Lugu nije nam poznat, ali je postaja prijavila visinu snijega 128 cm. U Pargu je palo 13 cm novog snijega, što čini visinu snijega od 88 cm.

Osim u gorju i riječkom zaleđu, snijega je bilo i u unutrašnjosti zemlje. U Zagrebu (Grič) izmjerena su 2 cm, ukupno 11, Varaždinu također 2 (ukupno 22).

Tijekom utorka došlo je do zatopljenja po visini pa posvuda pada kiša, rijetko i kiša koja se ledi, a idućih dana oborina u krutom stanju će potpuno izostati. Slijedi zatopljenje, a temperature će mjestimice u unutrašnjosti zemlje dosegnuti i 20°C.

Za Rijeku u prvom redu puno kiše, nakon ispodprosječno oborinske veljače. Po svemu sudeći, najviše sunca u četvrtak, a onda kišovit vikend i dani koji slijede iza njega.

Sličan sadržaj