Na Kukuljanovu palo čak 180 mm kiše / U subotu prolazno stabilnije

radar

Na vrijeme utječe prostrana ciklona iz zapadnog Sredozemlja zbog koje u naše krajeve pritječe vlažan i nestabilan zrak, a nestabilnosti ima i nad srednjom Europom.

Riječ “utjecaj” nije dovoljno snažna kako bi naglasila što se u prvom dijelu četvrtka događalo posebno na riječkom području pa je najbolje izraziti se brojkom.
Prema službenom podatku od 8h, na Kukuljanovu je palo 180 mm kiše! Na službenim postajama nije nigdje pala ni blizu tolika količina kiše. Zato se na automatskim postajama Pljusak mreže također vide izraženije oborine. Do 12h na postaji Doričići izmjereno je 178 mm kiše, 149 mm na automatskoj postaji u Kukuljanovu, 121 mm u Cerniku, 114 mm na Platku. Klub “100” zatvara automatska postaja Rijeka, Vežica s izmjerenih 100 mm kiše u 12h.

Ostatak riječkog područja dobio je uglavnom izjednačenu količinu kiše s time da je najmanje palo na zapadu grada. Postaje Pehlin i Rujevica dobile su između 29 i 35 mm kiše.
Na otocima je kiše palo najmanje, uglavnom manje od 10 mm.

Gavnina oborina je prošla, kiša će biti moguća i do kraja dana te u većem dijelu petka, ali se neće ponavljati ekstremne količine. U najvišem gorju večeras i u noći padat će snijeg, a tijekom petka snježna granica može se spustiti i ispod 1000 metara.
Subota nosi prolazno smirivanje vremena, a u nedjelju se vraća kiša koja bi mogla potrajati i do srijede, nakon koje se ipak vidi nešto dulja stabilizacija vremena.

Sušačka Draga, foto: Saša Žmirić

Sličan sadržaj