Na Platku palo malo snijega, dosta sunca na Kvarneru tijekom utorka / Oprez zbog bure, olujni udari mogući i na riječkom području (FOTO)

Platak danas, Foto: Saša Mladenović

Hladna fronta na Kvarner i u Gorski kotar donijela je pljuskove, na Kvarneru je bilo grmljavine i tuče. Temperature su se snizile, u Pargu je izmjerena najniža temperatura od 0.9°C, u Rijeci 7.6°C, Omišlju 8.4°C, u Malom Lošinju 10.6°C, a u Rabu 11.4°C.

Već do jutra oborine su uglavnom napustile područje, ali su se zadržali oblaci pa je dan bio promjenjivo oblačan uz dosta sunčanih razdoblja. Lokalno je bilo tek slabe kiše ili kraćeg pljuska.
Puše bura koja stvara poteškoće u prometu i snižava osjet ugodnosti i za više od 5°C nego to pokazuju termometri. U 17h temperature se u gorju kreću od 5 do 9°C, a na obali i otocima 10 do 17°C.

Idući dani neće donijeti bitniju promjenu. Nastavit će se vjetrovito i promjenjivo oblačno vrijeme, a oborine su uglavnom moguće u Gorskom kotaru, dok bi na većem dijelu Kvarnera trebalo biti suho s promjenjivom naoblakom i dosta sunca.

Naglasak stavljamo na buru koja će tijekom srijede na sjevernom dijelu Kvarnera lokalno imati olujne, a na istočnom priobalju i orkanske udare. Na riječkom području bura će biti pojačana do jaka, a može biti i ponekog olujnog udara.

Slabljenje bure u četvrtak, ali su lokalno na istočnom priobalju i dalje mogući olujni udari.
Blagdanski vikend čini se da će biti nestabilan, ali u četvrtak posebno pišemo o tome.

U nastavku malo vedrine i plavetnila nad Kvarnerom kroz vaše i naše objektive.

Rijeka, Irena Trkulja

Rijeka, Igor Ra

Rijeka, Uni

uni

Bojan/RIMETEO
IMG_0919

IMG_0921

Sličan sadržaj