Na riječkom području pala obilnija kiša, zahladnjenje tek slijedi

Aktualna je promjena vremena, nakon više od mjesec dana pauze riječkom području donijela konkretniju kišu. U službenom kišomjeru DHMZ-a u Rijeci je palo 47 mm kiše, a jedino više kiše od Rijeke dobio je i inače kišovitiji Crni Lug s izmjerenih 70 mm.

Obilna oborina pala je i na ostalim službenim postajama riječkog područja. U Bakru 21 mm, Kukuljanovu 37 mm. U Gorskom kotaru Delnice su dobile 31 mm, a Parg skromnih 12 mm.
Na otocima je također zabilježena kiša i to redom Rabu 5 mm, Malom Lošinju i riječkom aerodromu 8 mm, dok je u Krku izmjereno 10 mm kiše.

Zbog niskog tlaka puhalo je dosta čak i u Rijeci, a prema pisanju portala Brodovi u Rijeci, bilo je onemogućeno pristajanje kontejnerskog broda na terminal na Brajdici.
U prekidu su: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak.

Jugo je bilo dota izraženo u prvom dijelu petka, a na automatskim postajama mjereni su udari i od preko 18 m/s (olujni udari).

Snijeg pada u gorju iznad 1100 metara, a južnije uglavnom kiša. Zahladnjenje je stiglo do Zagreba i idućih sati doći će i do Kvarnera, a temperatura je već sada u PGŽ u blagom padu, dok se konkretniji pad očekuje iza 16h.

Varaždin, web cam

Sličan sadržaj