Najtoplija noć u Rijeci: Temperatura se nije spuštala ispod 25°C / Za vikend mogućnost pljuskova

chart

Ljeto je konačno stiglo i temperaturno. Uz pretežno vedro vrijeme temperatura je na Kvarneru i u Istri većinom preko 30°C, a u Gorskom kotaru i Lici od 23 do 28°C.
More je još uvijek svježije. Na području sjevernog Jadrana mjeri se od 21 do 23, rijetko i 24°C.

Svemu je prethodila izrazito topla noć tijekom koje se temperatura u Rijeci nije spustila ispod 25°C. Ipak rekorder dolazi s krajnjeg juga Hrvatske. U Dubrovnniku temperatura nije pala ispod 30°C.
Toplo je bilo i na ostatku Kvarnera uz temperaturu iznad 20°C, te kažemo da se takve noći zovu tropske.

Kako je već i ranije napisano, četvrtak je pravi ljetni dan, ali područje sjevernog Jadrana i Gorske Hrvatske i nije najtoplije. Opet nam valja otići prema jugu da bi pronašli najtoplije, a prema podacima DHMZ-a od 14h, u Metkoviću je živa u termometru porasla do čak 37°C.

Vruće će ostati i do kraja tjedna, ali će se atmosfera ipak destabilizirati za vikend, a što je još važnije, postat će još sparnije.

Tijekom petka očekuje se pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, a lokalni pljuskovi će biti mogući u Gorskom kotaru i Lici. U subotu sparina i vrućina, a pljuskovi će se spustiti i do zaleđa obale pa možda ponegdje na obalu i otoke sjevernog Jadrana. U nedjelju također nestabilno, a porast će mogućnost lokalnih pljuskova ne samo u gorju. Temperatura će malo pasti.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Naslovna: Kretanje temperature na postaji Rijeka, Pehlin, tijekom protekla 24h. Izvor: Pljusak/RIMETEO

Sličan sadržaj