Najviše kiše palo u Rabu, najviše snijega u Pargu

Promjena vremena koja se svojom glavninom događala u prvom dijelu utorka, najviše je kiše, prema podatku DHMZ-a donijela Rabu, i to 57 mm. Od ostalih PGŽ postaja izdvajamo Kukuljanovo s 43 mm, Mali Lošinj 42 mm, Rijeka i Krk 33 mm, Crikvenica i Parg 32 mm, Bakar 31 mm te bi tu i zaključili priču o obilnoj kiši u PGŽ.

Na razini Hrvatske najviše kiše palo je i dalje na sjevernom Jadranu, na istarskom poluotoku (Pula-aer 55 mm, Pazin 53 mm, Pula 48 mm, Polje Čepić 45 mm, Rovinj 38 mm) te u Lici (Plaški 36 mm i Gospić 32 mm). Cjelokupna tablica DHMZ-a s popisom postaja sa zabilježenim oborinama, nalazi se na dnu stranice.

S prolaskom fronte pala je i temperatura te je kiša brzo u gorju prešla u snijeg, a prema jutru se i snježna granica na riječkom području spustila na 600 ili 700 metara, a snijega je bilo i na Učki i Ćićariji.

Prema podatku DHMZ-a, najviše snijega dobio je Parg kod Čabra, 15 cm. U Begovom Razdolju izmjereno je 10 cm, Delnicama 7 mm, a Crnom Lugu 5 cm (podatak DHMZ-a od 13.4. u 8 sati).

Utorak na Kvarneru nakon smirivanja oborina obilježava jaka i olujna bura s orkanskim udarima, koja stvara poteškoće u kopnenom i pomorskom prometu. Pretežno je oblačno uz slabe oborine, u gorju ima snijega. Temperature su posvuda osjetno ispod prosjeka za doba godine.

Srijeda će biti sunčanija, četvrtak oblačniji, a prema vikendu će opet biti nestabilnije.

Naslovna: Denis Viškanić

Sličan sadržaj