Nakon kiše, zapuhala bura / Za vikend stabilnije

Novi Vinodolski; Goran/RIMETEO
Novi Vinodolski; Goran/RIMETEO

Plitka ciklona iz Sredozemlja djelovala je na vrijeme tijekom četvrtka donoseći lokalne neverine na Kvarneru, prilikom kojih je lokalno pala i obilnija kiša. Razlike na malom području bile su jasno izražene. U Rijeci je službeno palo tek 9 mm kiše, u Kukuljanovu 15 mm, a u Bakru 23 mm.
U Gorskom kotaru službeno je palo 6 do 8 mm kiše, dok je na otocima kiše bilo najmanje, službeni raspon je 0 do 4 mm.
Najviše kiše u Hrvatskoj dobili su Metković (60 mm) i Ploče (52 mm).

S početkom petka ciklona je počela odmicati prema jugu čime je na Kvarneru zapuhala bura, ali su se još u jutarnjim satima zadržavali oblaci.
Kako je dan odmicao, oblaci su postajali sve rijeđi pa trenutno govorimo o procesu razvedravanja na većini područja sjevernog Jadrana, dok je u gorju još uvijek prisutna pretežna naoblaka, a ima i pljuskova s grmljavinom.

Iako je zapuhala bura, zapravo je i toplije od oblačnog četvrtka. Temperature u 14h kreću se od 4 do 19°C u gorju, a na obali i otocima sjevernog Jadrana 17-24°C.

Za vikend će još jačati utjecaj anticiklone tako da će sjeverni Jadran biti pretežno vedar, dok će u Gorskoj Hrvatskoj biti prisutna umjerena naoblaka. Temperature u Istri i na Kvarneru mogu i do 25°C, dok u gorju mogu rasti do 20°C.

Novi tjedan ipak u svom početku nestabilniji.

Prohodnost cesta
ažurirano 20.5.2016. 14:14

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između između Senja i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj