Nastavljamo u tonu toplog vremena s dosta sunca / Vikend uz nešto niže temperature i mogućnost kiše

11117517_860485334022838_292258596_n

U tjednu na izmaku konačno smo dočekali temperature koje su premašile 20°C – iako je tjedan započeo hladno, pod utjecajem ciklone koja je zabijelila Uskrs te uz pomoć bure nekoliko pahulja u utorak donijela i do riječkog Korza.

Na Uskrsni ponedjeljak dnevni maksimalci diljem županije rijetko su prelazili 13°C, dok smo danas svjedočili brojnim temperaturama iznad 20°C, poglavito u riječkoj okolici. Sunčaniji i vedriji dani uslijedili su od srijede, dok nam je vikend zbog utjecaja oslabljene hladne fronte sjeverozapadno od naših krajeva ipak uskratio djelić vedrine.

Tjedan pred nama ne donosi nam nikakvu dramatičniju promjenu vremena, već samo nastavlja niz pretežno sunčanih i toplih dana. Kraj tjedna ipak uz nešto oblaka i niže temperature, a za vikend i mogućnost oborina.

Ponedjeljak nastavljamo u tonu pretežno sunčanog vremena, s periodima umjerene naoblake. Uz slabu buru i sjeveroistočnjak u prvome dijelu dana, poslijepodne će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature nalik današnjima – ponegdje za stupanj-dva više.

Nešto manje vedrine na Kvarneru u utorak, najviše dnevne temperature i do mogućih 23°C.
U jutarnjim satima prolazno će zapuhati slaba do umjerena bura (mjestimice jaka) koja će prema kraju dana slabjeti i okretati na istočnjak.

Zbog slabljenja polja povišenog tlaka zraka nad našim područjem, srijeda djelomično sunčana, uz slab sjeverozapadni i zapadni vjetar, s nešto nižim temperaturama u odnosu na prva dva dana.

Četvrtak i petak sunčani uz češća razdoblja umjerene naoblake, osobito u riječkoj okolici te u Gorskom kotaru. Živa u termometru zaustavit će se na temperaturama ispod 20°C, u petak i ispod 17°C. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni. Potkraj petka zapuhat će slaba do umjerena bura te istočnjak.

Subota, osobito u noći s petka te prijepodne proteći će uz nešto oblačnije vrijeme. U tom periodu možemo očekivati i kraće grmljavinske pljuskove. Vjetar u subotu slab sjeveroistočni i bura. Nedjelja donosi ponovno prolazno jačanje bure, uz djelomično razilaženje naoblake. Bit će hladnije, do maksimalnih 16°C.

Napomena: Pregled izgleda vremena napisan je na temelju uvida u prognostičke modele u nedjelju 12.4. i neće se više mijenjati, što znači da je napisana prognoza podložna promjenama.
Svaku izmjenu napisane prognoze pratite OVDJE, a bude li dramatičnijih obrata, posebno ćemo ih najavljivati u našim tekstovima.

Naslovna: Suton u Rapcu, foto: David Faraguna

Sličan sadržaj