NE POPUŠTA ZIMA U SAD-u i KANADI

Slika: TWN
Za razliku od Europe, koja još pravu zimu nije osjetila, a gledajući naše područje ni neće tako skoro, Amerikanci i Kanađani ne mogu pobjeći snažnom zagrljaju zime. Sustavi se redaju jedan za drugim, čas na istoku, čas na zapadu, sve praćeno obilnim oborinama i niskim temperaturama.

U SAD-u je obilan snijeg u kombinaciji s vjetrom doslovno zatrpao planinski masiv Stijenjaka, a obilan snijeg ovih je dana moguć u Sjevernoj Dakoti, Wisconsinu, Michiganu. A nakon prolaska sustava očekuje ih i značajan pad temperatura.
Niske temperature i nepovoljni vremenski uvjeti dovode do brojnih prometnih nezgoda, a u jednoj takvoj koja se dogodila u Massachusettsu u nedjelju, sudjelovalo je čak 70 vozila. Uzrok nezgodi bila je ledena kiša.
Hladnoća će se spustiti čak do Los Angelesa koji je poznat po umjerenim temperaturama.

U Kanadi, nema dijela zemlje koji nije na udaru nekog zimskog sustava. U Britanskoj Kolumbiji obilan snijeg i hladnoća, u planinskom području i preko 40 cm snijega.
U Ontariju pravi miks vremenskih nepogoda, snijega ima i do 25 cm, a pojavljuje se i ledena kiša.
Atlantska Kanada ima također snijega, ali u manjoj mjeri, dok glavne probleme pravi jak vjetar i obilna kiša, koje je lokalno palo i do 100 mm, a samo danas moguće je novih 50 mm.

Sličan sadržaj