NEDJELJA U HRVATSKOJ I DO 38°C, SLIJEDI PROLAZAK FRONTE I PROLAZNO OSVJEŽENJE, MOGUĆNOST IZRAŽENIJEG NEVREMENA!

Nedjelja je u Hrvatskoj bila pravi srpanjski ljetni dan. Temperatura se penjala i do 38°C koliko su mjerili Sisak, Karlovac i zagrebački aerodrom. U Bosni i Hercegovini temperature su išle i do 40°C, koliko su mjerili Banja Luka i Mostar.

Kod nas u PGŽ također vruć dan, ali ne kao u unutrašnjosti. U Malom Lošinju i Omišlju mjereno je 35°C, Rijeci 34, a Rabu 33°C, dok je u Gorskom kotaru temperatura uglavnom prelazila preko 30°C.

Ponedjeljak nastavlja s vrućinama. U 11 sati Rijeka je na 31, Rab i Mali Lošinj na 33°C, dok je u gorju za sada ispod 30°C, a Parg mjeri 28°C. Pojavljuje se i cirusna naoblaka na nebu, kao uvod u ono što se dešava nad Italijom.

Tamo se trenutno nalazi hladna fronta, čije učinke i prolazak očekujemo i kod nas do kraja dana i u noći na utorak kada lokalno u PGŽ može biti i olujnog nevremena, a na Kvarneru je moguća i pojava pijavica! Mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom i pojava tuče, a sve praćeno prolazno jakim vjetrom, na što posebno upozoravamo sve kupače i nautičare.

Fronta će biti brzopotezna pa bi već utorak trebao biti ponovno sunčan, ali nešto svježiji u odnosu na protekle dane, a slično bi trebalo biti i u srijedu. Fronta će malo ohladiti more, čija je temperatura 25 ili 26°C.
U drugoj polovici tjedna povratak na staro i ljeto s temperatura do 35°C, u unutrašnjosti Hrvatske i više.

Sličan sadržaj