Nedjelju obilježili lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi

Rijeka, Dražen Suvić

Kao ni prethodna dva dana, tako ni nedjelju nisu obilježile stabilne vremenske prilike. Dapače, i tijekom današnjeg dana zabilježene su izraženije grmljavinske nestabilnosti, a na moru južno i zapadno od Istre ponovno su uočene i pijavice, a vrlo vjerojatno se nakratko razvila i na području Rovinja gdje ima srušenih i polomljenih stabala.

Tijekom poslijepodneva došlo je do formiranja snažne grmljavinske linije uz zapadnu obalu Istre, a zatim se linija kretala preko Istre prema Kvarneru, te je na riječko područje nevrijeme stiglo oko 18 sati, donijevši kišu, grmljavinu te pad temperature zraka.

Rijeka, Ivica Bajčić

Tijekom dana lokalno je pala i obilnija oborina, a prema podacima s domene Pljusak.com po količini oborine prednjači Cres s 33 mm. Slijedi Platak s 25 mm , Rijeka – Rujevica 18 mm, Bakarac 17 mm, Vele Mune 12 mm, Tribalj 9 mm te Susak 5 mm.

Uz kišu i grmljavinu, dogodio se i već spomenuti pad temperature zraka, pa u 19 sati prema službenim podacima DHMZ-a, Parg mjeri 12 °C, Pazin 16 °C, Rijeka 17 °C, Malinska i Opatija 18 °C, Crikvenica 20 °C, Senj 23 °C te Mali Lošinj i Rab 24 °C.

Nestabilno će se zadržati i nastavku večeri te u noći na ponedjeljak. Ponedjeljak u svom prvom dijelu donosi pretežno ili promjenjivo oblačno vrijeme uz mogućnost povremene kiše i pljuskova s grmljavinom, a zatim se kako dan bude odmicao očekuje i djelomično razvedravanje, iako i poslijepodne može biti nešto kiše. Utorak stabilniji i topliji.

Sličan sadržaj