Nema predaha od obilne kiše u Indiji i Pakistanu

pakistan
Indija i sjever Pakistana najmanje će do polovice travnja morati pričekati na dulje razdoblje bez kiše.

I ovoga vikenda kiša i pljuskovi očekuju se na sjeveru Pakistana i Afganistana, te u Indiji. Izrazito obilni pljuskovi kakvi su pogodili navedena područja tijekom petka se ne očekuju, ali će i manja količina biti neugodna za već dobrano natopljeno tlo.

Ne isključuje se mogućnost pojave tuče, a u višim planinskim područjima padati će i snijeg. Najveća opasnost od mogućih poplava je na brdovitom području na sjeveru Pakistana, gdje tijekom nedjelje može pasti i do 50 mm oborine.

Dužnosnici Pakistana izvjestili su da je u poplavama koje su započele od 9. ožujka do danas smrtno stradalo 79 osoba, a oštećene su 174 kuće.

Najmanje dvije osobe su poginule u Indiji u četvrtak priliko slijetanja automobila s ceste, čiji je uzrok bio odron kamenja. Tijekom petka u Pakistanu je poginulo najmanje 11 ljudi uslijed klizišta. U dijelu Pakistana je u petak i subotu lokalno palo i više od 120 mm kiše.

Meteorolozi upozoravaju na nove obilnije pljuskove kiše u nastavku sljedećega tjedna. Trajnija stabilizacija vremena se ne nazire u sljedećih 15 dana.

Sličan sadržaj