Nestabilan utorak, na Uskrs kiša i hladnije, mogućnost snijega u najvišem gorju

Apsurdna meteorološka situacija znala se događati u prošlosti, a čini se da će se dogoditi i ovog tjedna. Stvorio se trend toplog Božića i hladnog Uskrsa, a prognostičke karte sugeriraju da bi na sam Uskrs na Platku mogao pasti čak i snijeg!

Najtopliji dan u prošlom tjednu bio je ponedjeljak, a zatim je do subote temperatura padala da bi u subotu i nedjelju ponovno porasla, a uz sunčano vijeme isto se očekuje i u ponedjeljak.

Za utorak će se atmosfera destabilizirati, jer će sa sjeverozapada stići nešto vlažniji i nestabilniji zrak. To ne znači svugdje mogućnost kiše, ali će definitivno oblaka biti više. Navečer će na Kvarneru prolazno ojačati bura, u gorju sjeveroistočnjak.

Srijeda će biti djelomice sunčana uz mogućnost promjenjive naoblake, a vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Zbog toga će i temperature biti nešto niže.

U četvrtak i petak nastavit će se promjenjivo oblačno (u petak prolazno jača bura), a u subotu bi trebalo doći do jačeg pogoršanja vremena zbog spuštanja doline s hladnom frontom sa sjevera s kojom će temperatura posebno u nedjelju zamjetnije pasti, a u najvišem gorju može pasti i snijeg, i to ne samo pasti već formirati i snježni pokrivač.
Lokalno će za vikend, ostvare li se prognostičke karte, biti i obilnije kiše, a uz jaku buru koja se prikazuje i koja će pojačati osjet hladnoće, ugođaj će više biti zimski nego proljetni.

Napomena: U tekstu su iznijeti izgledi vremena temeljeni na aktualnim prognostičkim kartama i više se neće mijenjati unutar ovog teksta. Bude li potrebe, bit će iznijeto novo viđenje nadolazećeg vikenda.
Aktualna vremenska prognoza može se saznati OVDJE ili na info telefonu 060 590 590, gdje je moguće zatražiti prognozu na zahtjev.

Sličan sadržaj