Nestabilni utorak u PGŽ: Rijeka i okolica od “privatnog” oblaka dobila obilne pljuskove i tuču / Mogućnost obilnih oborina na riječkom području i tijekom srijede! (FOTO)

Utorak je bio jako nestabilan i donio je na području cijele PGŽ vrlo dinamične meteorološke prilike tijekom cijelog dana, ali na različitim područjima i u različitim terminima.

Već u jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je Mali Lošinj, a bilo je i tuče. Prema službenoj postaji palo je 33 mm kiše.

Prijepodnevni sati doveli su do približavanja oborina iz Istre riječkom području, a već od popodnevnih sati dolazili su povremeni naleti pljuskova praćenih grmljavinom. Ipak glavnina zbivanja odigrala se nakon 14h. Tada je nad Učkom nastao olujni oblak koji se vrlo brzo razvijao, koji je ubrzo zahvatio i Rijeku.
Uslijedilo je intenzivno grmljavinsko nevrijeme koje je trajalo gotovo 4h, a u kojem je na liburnijskom i riječkom području te u Gorskom kotaru zabilježena i tuča. Palo je i 30-ak mm kiše iz oblaka koji se neprestano obnavljao, a Rijeka u 20h imala je izmjereno 36 mm kiše.

Razvoj se može lijepo vidjeti na sljedećoj radarskoj animaciji

Istovremeno su otoci imali i vedrinu.

Do 18.15 zasjalo je i sunce, tek se djelomično razvedrilo, a onda su kasni večernji sati doveli do novih pljuskova, koji su ovaj put došli sa sjeverozapada, što se može vidjeti i na sljedećoj animaciji.

Dok ovo pišemo (02:40), situacija nije ništa bolja. Na većem dijelu županije ima i dalje pljuskova. Prema prognostičkom modelu ALADIN HR Rijeka bi s okolicom, u terminu od 8h do 14h mogla dobiti novu značajniju kišu ili grmljavinske pljuskove.

U nastavku donosimo bogatu fotogaleriju koju smo prikupili tijekom utorka.

Rijeka, istok osunčan, a na zapadu nevrijeme, foto: Bojan/RIMETEO

Selce, foto: Tereza Mađar

Rijeka, foto: Ile Mojceski

Lokve, foto: Goran Gajsek

Crikvenica, foto: Denis Flego
denis,crikva

Iznad Bakra, foto: Domagoj Kostić
domagoj kostic iznad bakra

Rijeka, foto: Doris Ivetac
doris ivetac

Rijeka (Belveder), foto: Gianni Vuljanić
gianni vuljanic belveder

Rijeka (Zamet), foto: Haris Ibričić
haris ibricic zamet

Kostrena, foto: Irena Trkulja
irena20h

Rijeka, foto: Ivica Bajčić
ivica

Rijeka, foto: Jasmin Sadić
jasmin sadic

Kostrena, foto: Nika Mohorić
nika mohoric kostrena

Mali Lošinj, foto: Sandro Puncet
puncet

Sličan sadržaj