NEVRIJEME U RIJECI | Na Pehlinu i Kantridi zabilježena i pijavica?

Genovska ciklona koja utječe na vrijeme u drugoj polovici srijede, donijela je obilne oborine riječkom području. Obilna kiša pada već nekoliko sati, a prema podacima Pljusak mreže, 120 mm palo je na Platku.

Obilna kiša pada od 16 sati i u Rijeci, zbog čega su bujice tekle neadekvatno održavanim kolnicima punim lišća.

No vijest dana stiže nam s Pehlina, gdje je prema dojavi čitateljice oko 22 sata prošla pijavica te počinila materijalnu štetu. Uništena su četiri krova i automobila, a šteta je skoro na svakoj fasadi. Na teren je izašla i vatrogasna postrojba.

Fotografija Daniela Agapite.
Foto: Daniel Agapito

S Kantride je također stigla dojava o pijavici te je prijavljena materijalna šteta na nekoliko krovova.

” Bila sam ispred dvorane 3 maj i još mi se tresu noge. Užas, kratko je trajalo ali je počupalo stablo nosilo baje niz cestu i meni skoro iščupalo vrata od auta. Mislila sam da će odnijet krov od dvorane”, napisala je čitateljica.

Druga čitateljica je svjedočila: ” Vidjela sam je oko 21.30 sati s balkona nad krovom 3. Maja! U vrtlogu su se okretali limovi i zvuk je bio grozan! Izgledalo je kao da sa mora prelazi na kopno! “

Na radarskoj animaciji vidljiv je jači odraz u jednom terminu oborina, dovoljno za nastanak pijavice i materijalne štete. Izvor animacije: ARSO

Sličan sadržaj