NI SUBOTA NE PROLAZI BEZ LOKALNIH NESTABILNOSTI


Iako je temperatura još dok je bilo sunca dosegnula i 26°C, trenutnih 21°C jasan je znak da se u atmosferi nešto zbiva. Relativna vlažnost zraka od 61% i bez pogleda u nebo govori da je u tijeku još jedan sparan dan.
Jutros je bilo pretežno vedro, ali kako se podne približavalo, oblaci na granici sa Slovenijom počeli su se intenzivnije razvijati i već nakon podneva, lokalno je bilo pljuskova, prvenstveno na području Gorskog kotara i u riječkom zaleđu.
Potom je uslijedilo jačanje i širenje oborinske mase, čija se glavnina pred Rijekom ipak raspada, pa osim povremenih kapi kiše, još uvijek nema jačih oborina, osim što se čuje grmljavina. Glavnina oborina raspodijelila se na tri područja, jedna u Gorskom kotaru, druga u Istri, a treća se povremeno pojavi u riječkom zaleđu, prema granici sa Slovenijom. Za sada nije pala neka zamjetnija kiša, tek 1 mm u Klani, drugdje nije bilo registriranih oborina. Na priloženoj satelitskoj snimci možemo vidjeti da jačeg razvoja naoblake ima upravo na riječkom području, dijelu Gorskog kotara i Istre.
Obzirom da se proteklih dana sve smirivalo do večernjih sati, vjerujemo da će tako biti i ovaj put te da će svi oni koji su planirali aktivnosti i manifestacije na otvorenom, planirano provesti u djelo.
A na novu kišu nećemo morati dugo čekati jer već sutra stižu nešto jače oborine, posebno u noći na ponedjeljak.

Sličan sadržaj