Noćas i sutra nove oborine / Izgledi vremena u idućem tjednu

null
Nakon kratkotrajnog predaha od oborina, noćas će nam fronta koja je već prešla preko Alpa donijeti nove oborine. Glavnina oborina očekuje se sutra u prvom dijelu dana uz pljuskove i grmljavinu, kada ponegdje može biti i izraženijih oborina. Sutra će vjetar u jutarnjim satima okrenuti na sjeverne smjerove i buru, uz pritjecanje nešto hladnijeg zraka s kojim će temperature zraka nešto pasti.

Na području Gorskog kotara u jutarnjim satima kiša će postupno prijeći u snijeg, osobito u područjima iznad 700 m.n.v. uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U predjelima iznad 1000 m.n.v. moguć je i deblji snježni pokrivač od 10 do 20 cm. Prema kraju dana očekuje se prestanak oborina i smanjenja naoblake, na većini područja naše županije.

U nedjelju i ponedjeljak ojačat će ogranak anticiklone iznad naših krajeva, tako da nas dva dana očekuje pretežno sunčano vrijeme i konačno bez oborina. Vjetar će u gorju uglavnom biti slab sjevernih i istočnih smjerova, a duž obale puhat će slaba bura. Dnevne temperature zraka duž obale će se kretati uglavnom oko 10°C, u gorju oko 5°C, dok će se jutarnje temperature u riječkom zaleđu nerijetko spuštati oko Celzijeve ništice, a Gorskom kotaru ponegdje i do – 6°C.

U utorak veći dio dana sunčano, vjetar će tijekom dana okrenuti ponovno na južne smjerove uz postupno naoblačenje prema kraju dana, dok se slabe povremene oborine očekuju u večernjim i noćnim satima.

Jača promjena vremena stiže nam u srijedu i četvrtak zbog utjecaja ciklone iz Sredozemlja, kada se očekuju i obilnije oborine na većem dijelu području naše županije, uz porast temperature zraka.

U Rijeci će već sutra s novim oborinama sigurno biti srušen rekord iz davne 1969. godine, kada je u veljači palo 326 mm oborina.

Sličan sadržaj