NOĆNA NEVERA NA KVARNERSKIM OTOCIMA


Burno vrijeme koje je vladalo u većem dijelu Hrvatske tijekom ponedjeljka, nastavilo se u Istri i na Kvarneru odmah i s prvim satima utorka.
Preko Istre se premještao olujan sustav koji je lokalno donio izražena grmljavinska nevremena, a potom se sve preselilo na Kvarner. Oborine su zahvatile Cres, dio Krka i Lošinja, a došlo je i do Raba (naslovna). Sve je bilo praćeno izrazitom grmljavinskom aktivnošću. (ispod)
Kako došlo, tako prošlo. Sustav se brzo premještao dalje, a lokalno su na Kvarneru pale i izraženije oborine. Izdvajamo Bašku sa 20 mm, Rab 13 mm, Cres 12 mm, Mali Lošinj 3 mm. Rijeku je nevera zaobišla, ali se mogla čuti povremena grmljavina iz daljine.
Prijepodnevni sati utorka donijeli su također lokalne nestabilnosti u PGŽ. Iz Slovenije se preko sjevera Gorskog kotara i riječkog zaleđa premještala manja oborinska pruga, pa je malo kiše palo i u Rijeci.
Trenutno se i to raspalo pa lokalnih obarina ima na istočnom priobalju te u Gorskom kotaru, ali se ne radi o kompaktnoj oborinskoj masi.
U poslijepodnevnim satima očekuje se i djelomično ili potpuno razvedravanje, što je uvod u stabilizaciju vremena koja slijedi uz ljetne temperature zraka prema vikendu.

Sličan sadržaj