NOVA SNJEŽNA EPIZODA SAD-u i KANADI


Grafika: Accuweather
Snježna oluja uzrokovala je u ponedjeljak otkazivanje nekoliko stotina letova i brojne probleme s opskrbom električnom energijom u dijelovima SAD-a i Kanade.

U većem dijelu SAD-a traje novi hladni prodor, a zbog prometnih nezgoda uzrokovanih snijegom i ledom poginulo je najmanje 15 osoba. Zbog pucanja vodova tisuće kućanstava već četvrti dan su bez struje. Ne smanjuju se ni gužve u zračnim lukama. Istočnu obalu očekuje obilan snijeg, koji je već izazvao velike probleme u središnjim dijelovima zemlje. Niske temperature i loše vrijeme potrajat će do kraja tjedna, a očekuje se još poledice, snijega i ledene kiše.
Ponovno je prisutan i “lake-effect” učinak, hladan zrak prelazi preko Velikih jezera i obogaćuje se vlagom, donoseći snijeg i nove zimske nevolje do kraja tjedna skrroz do New Yorka i obalnih gradova, gdje može pasti i do 25 cm snijega.

Vrlo slično, a možda i gore je u Kanadi. Gotovo da nema dijela zemlje koji nije zahvaćen hladnoćom i snijegom. Ima ga u Britanskoj Kolumbiji, Alberti, Manitobi, Quebecu, a do petka u Ontariju može pasti i preko pola metra snijega.

Grafika: TWN

Sličan sadržaj