Obilni pljuskovi na većem dijelu Kvarnera: U Crikvenici pala 92 mm kiše!

14702459_1680521245593497_3333456038191677497_n

Utjecaj ciklone s pripadajućim frontalnim poremećajem, počeo se osjećati već u petak kasno navečer kada su oborine prvo zahvatile Istru. Koji sat nakon ponoći oborine su zahvatile i Kvarner. Međutim, brzo su i prošle.

Glavni oborinski nalet dogodio se u prijepodnevnim i ranim poslijepodnevnim satima subote. Tada je cijelo područje sjevernog Jadrana i Gorskog kotara te dijela Like zahvaćeno frontalnim poremećajem koji je donio lokalno veliku količinu kiše uz grmljavinu.

Najviše kiše palo je u Crikvenici. Prema podacima s automatske postaje koja je u Pljusak mreži, od ponoći je ukupno palo 96 mm kiše, od čega je glavnina pala u sat vremena. Obilne oborine bilježe se i u Brseču 89 mm, kao i u zaleđu Rijeke i Crikvenice. Postaje u Grižanama i na Hreljinu izmjerile su po 65 mm kiše.
Obilne oborine zahvatile su i samu Rijeku te je izmjeeno 50 mm kiše, zbog čega je Rjeka ponovno postala “grad koji teče”. Padalo je obilno i mjestimice u gorju pa od dostupnih podataka valja istaknuti Platak s 55 mm kiše te Bjelolasicu sa 27 mm oborine.
Na cijelom prostoru PGŽ padala je kiša, a najviše na riječkom i crikveničkom području.

Prema dostupnim informacijama od 14h, vedrina sve više zahvaća područje sjevernog Jadrana, a pljuskovi su još prisutni samo na jugoistoku područja. Istok Gorskog kotara još uvijek je pod jakom oborinskom masom, a sjever i zapad nemaju oborinu, ali ni vedrinu. U Lici također ima pljuskova.
Temperature su više od prosjeka, posebno na sjeveru Jadrana, 17 do 23°C. U gorju od 9 do 16°C.
Na otocima ima jakog jugozapadnjaka, nakon što je u prvom dijelu dana bilo jakog juga.

Što se oborina tiče, glavnina je prošla. Do kraja dana moguće je još lokalno padanje, ali bez znatnije organizacije. Nedjelja će biti sunčanija i još malo toplija, a tijekom ponedjeljka i utorka stiže razdoblje promjenjive naoblake, bez zamjetnijih oborina.
U srijedu stiže novo pogoršanje koje će potrajati do subote, a obilježit će ga i dosta vjetra. U početku jugo, zatim bura i manji pad temperature zraka.

Naslovna: Norwegian Jade uz kišnu zavjesu u pozadini, Izvor: Brodovi u Rijeci

Rijeka, foto: Christian Krok

Rabac, video: David Faraguna

Ovako je pljuštalo u Rapcu, koji je prema podatku s automatske postaje koju možete vidjeti na mreži naših prijatelja Pljusak, dobio 38 mm kiše.Video je snimio David Faraguna.

Publicată de Rijeka – Weather (RIMETEO) pe Sâmbătă, 15 octombrie 2016

Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE, koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj