Od ponedjeljka nestabilnije i svježije


Model Icon za ponedjeljak vidi kišu | Istramet

Kiša je zadnji put zabilježena u Rijeci 17. travnja, a od tada do danas nižu se iznadprosječno topli dani te nema sumnje kako će ovaj travanj u Rijeci, kao i u ostatku Hrvatske biti rekordno topao.

Postoje naznake promjene sinoptičke situacije koje ukazuju da će od posljednjeg dana travnja biti nestabilnije i svježije vrijeme.

Većina prognostičkih modela usglašena je da će u ponedjeljak stići oslabljeni frontalni poremećaj koji će donijeti mogućnost pljuskova s grmljavinom posebno na riječkom području i u Gorskom kotaru. Očekuje se da će i malo osvježiti, uglavnom do 5°C.

Prolaskom tog poremećaja u prvom dijelu ponedjeljka, vrijeme bi se prolazno trebalo smiriti pa će u utorak biti djelomice sunčano vrijeme uz mogućnost za povremeno više oblaka, naročito u gorju, ali se kiša ne očekuje.

U srijedu se očekuje ponovno nestabilnije vrijeme, mogućnost kiše i pljuskova s grmljavinom, a trebala bi zapuhati i bura uz osvježenje.

Slično vrijeme uz gotovo svakodnevnu mogućnost pljuskova očekuje se i do kraja tjedna. Temperature će biti malo niže u odnosu na trenutne.

Sličan sadržaj