Od prvog vala oborina, najviše kiše palo na lošinjskom području

Najavili smo u ponedjeljak, kako će tijekom utorka i srijede biti nestabilnije uz mogućnost i izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Već u jutarnjim satima utorka pljuskovi s grmljavinom zahvatili su jugozapad Kvarnera i dio Istre te se premještali sjevernije. Najaktivnija pojava munja zabilježena je između Pule i Malog Lošinja, a upravo na tom području pala je i najobilnija kiša. U jednom trenutku munjolovac je bilježio ukupno preko tri tisuće munja, a lokalno je u Istri palo i do 25 mm kiše.

Prema podatku s Pljusak.com stranice, na Kvarneru je najviše kiše palo u Malom Lošinju, i to 19 mm u 40-ak minuta padanja. Na Susku je palo 13 mm kiše, a sjevernije prema Rijeci oborina je bilo sve manje, iako je i do Rijeke došao oborinski val te donio do 5 mm kiše.

Trenutno je i poprilično vedro, ali prostora za stabilizaciju vremena nema, jer prijete nove grmljavinske oluje, zbog zadržavanja plitkog depresijskog polja. Grmljavinske oluje DHMZ kroz sustav Meteoalarm najavljuje tijekom cijele srijede, posebno na obali i otocima.

U četvrtak i petak na Kvarneru stabilnije, no ne i posve stabilno, dok će od subote nastupiti stabilizacija vremena uz zatopljenje.
U Gorskom kotaru će četvrtak i petak biti oblačniji, ali uz manje kiše, dok će u subotu biti nešto sunca, ali uz mogućnost pljuskova. Prolazna stabilizacija moguća je u nedjelju.

Sličan sadržaj