Od Rijeke do Zagreba tekstom i slikom “leteće” Irene

U svojim objavama isticali smo kako je bolje tijekom petka ne pokušavati proći kroz Gorski kotar zbog loših vremenskih prilika koje se očekuju. Slično se i dogodilo, pao je obilan snijeg u Gorskom kotaru, puhao je jak vjetar, pa je promet tekao Starom cestom kroz Gorski kotar. Nešto kasnije čitajte i pregled dana koji smo vam pripremili, a sada slijedi razlog pisanja ove vijesti.

Navikli smo se već da u ovakvim situacijama imamo veliku suradnju naših posjetitelja koji doprinose našem radu kroz fotografije i javljanja o vremenu, ali do sada nismo imali slučaj da nas je netko doslovno svakih 10 km izvještavao o situaciji na putu.
Učinila je to naša “leteća” Irena koja već duže vremena svojom aktivnošću doprinosi našem radu na čemu smo joj neizmjerno zahvalni. Možemo je slobodno proglasiti počasnom članicom našeg tima.

Da ne duljimo, danas nas je tekstom i slikom izvještavala o situaciji na relaciji Rijeka – Zagreb uz slanje fotografija, pa prenosimo ovaj mini putopis.

16:19
Grobničko polje, naplatne kućice-jako jak vjetar, vijavica, ali za sad ne ostaje, ne lijepi se za podlogu, idemo starom cestom, autoput zatvoren za buseve, kamiome.

16:45
Na staroj smo cesti, idemo prema Fužinama. Ovdje sve bijelo, sigurno ima 10 cm snijega, snijeg slabo pada, vjetra nema, cesta prekrivena snijegom i neočišćena.

16:55
Promet je dosta usporen, cesta je skroz bijela, neočišćena, prometa ima podosta, prošli Lokve, preko 10 cm snijega, vjetra nema, temp-1, ako je vjerovati temperaturi koju pokazuje sat u busu.

17:00
Iza Lokava

17:24
Ravna Gora, gusti snijeg, ralicu tek sad vidimo, puše dosta jak vjetar, prometa ima dosta i sporo to ide, ima preko 20 cm snijega, + 1 temp vani.

17:46
Mislim da smo blizu Vrbovskog, i dalje je isto, jak vjetar, promet gust, ceste ili neočišćene ili toliko brzo napada da ne stignu očistit, snijega ko u priči, 20-tak cm, onako “odokativno”.

18:23
Odmorište Vukova Gorica
21:00
Zagreb

Tekst i foto: Irena Trkulja

Sličan sadržaj