Od srijede postupno pogoršanje vremena / Do kraja tjedna zadržat će se promjenjivo i nestabilno vrijeme

null
Nakon što smo ovih nekoliko dana imali pravo ljetno vrijeme, od srijede će se vrijeme postupno početi kvariti zbog utjecaja hladne fronte sa zapada Europe. Zbog ciklone na sjeverozapadu Europe sutra je u poslijepodnevnim satima moguć jači razvoj naoblake i poneki pljusak.

U srijede od sredine dana očekuje se postupan porast naoblake uz mogućnost za lokalno slabe oborine, dok se glavnina pogoršanja i utjecaj fronte očekuje u noći sa srijede na četvrtak i u prvom dijelu četvrtka, kada se očekuje jače pogoršanje vremena uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar će tijekom četvrtka okrenuti na sjeverne smjerove i buru, uz osjetniji pad temperature zraka.

Što se tiče vremena za blagdan Velike Gospe, prognostički materijali ukazuju da nas očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme uz sunčana razdoblja, ali isto tako ne može se isključiti mogućnost za kraće lokalne pljuskove, dok se tijekom subote opet očekuje novo pogoršanje i nove oborine.

U svakom slučaju sve do kraja tjedna možemo očekivati nestabilno i promjenjivo vrijeme uz niže temperature zraka, a najviše kiše očekuje se u noći na četvrtak i u prvom dijelu četvrtka, a zatim ponovno tijekom subote. Stabilizacija vremena za sada se vidi od ponedjeljka, uz postupan porast temperature zraka.

Naslovna: ECMWF model

Sličan sadržaj