Oluja poharala zapad Njemačke | Nevrijeme i u Sloveniji

Jučer poslijepodne zapad Njemačke pogodila je jaka oluja. Najgore je bilo u gradu Wuppertalu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Snimke s tog područja prikazuju kaos koji je nastao na ulicama. Obilna kiša potopila je ulice i pretvorila ih u rijeke koje su nosile sve pred sobom, pa čak i ljude.

Jaka kiša i bujice srušile su čak i krovove nekih kuća i benzinskih postaja, uništeno je na desetke automobila, a ljudi su ostali zarobljeni u trgovačkim centrima. Urušile su se i prostorije studentskog doma u Wuppertalu, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Oko 15.55 sati došlo je do urušavanja krova benzinske postaje u Wuppertalu. Na benzinskoj je bilo parkirano 14 automobila. Jedan vozač u zadnji je tren uspio pobjeći iz vozila i lakše je ozlijeđen.

“Cijeli grad je pod vodom”, kazao je glasnogovornik njemačke meteorološke službe. Prema njegovoj procjeni, na području Wuppertala palo je više od 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Jako nevrijeme pogodilo je i Düsseldorf, gdje je padala tuča. Poplavljene su brojne kuće, promet je paraliziran, otkazani su i neki letovi. Meteorolozi su izdali i upozorenje za tornado.

I dijelove Slovenije u utorak je pogodilo jako nevrijeme. Najgore je bilo na području Kamnika, sjeverno od Ljubljane, gdje je padala obilna kiša i tuča.

Vatrogasci su izašli na teren i odradili 36 intervencija. Uslijed obilne kiše aktivirala su se i klizišta te je nekoliko stanovnika evakuirano iz svojih kuća zbog opasnosti od urušavanja.

Naslovna: Twitter // Tekst: Bild/Index

Sličan sadržaj