Oluje Dorian i Gabrielle ovog će tjedna Ujedinjenom Kraljevstvu donijeti kišu i vjetrovito vrijeme

AccuWeather

Kao posttropski sustavi, Dorian i Gabrielle donijet će Ujedinjenom Kraljevstvu ovog tjedna nekoliko naleta kiše i jakih vjetrova.

Nakon što je postigao vrhunac moći dok je razarao Bahame, Dorian će se približiti području južno od Islanda, prije nego što će u utorak navečer te u srijedu proći sjevernom Škotskom.

Unatoč tome što će središnji dio oluje proći sjeverno od zemlje, lokalno jaka kiša i jaki vjetrovi ipak će zahvatiti i dijelove UK.

Kiša će zahvatiti sjeverozapad Sjeverne Irske i zapadnu Škotsku u utorak poslijepodne prije nego što se u utorak navečer proširi na jug i istok. Očekivane količine kiše kreću se od 25 do 50 mm, a prema nekim izračunima moguće i do 100 mm. Ova količina kiše vjerojatno će izazvati poplave, osobito u nizinskim i gradskim područjima.

U isto vrijeme, kišu će pratiti i jak zapadni vjetar. Jačina vjetra mogla bi dosegnuti i 50 km/h.

Nakon što je uzburkala vode sjevernog Atlantika, Gabrielle će nastaviti svoj put prema Velikoj Britaniji, donoseći još više nestabilnog vremena tijekom četvrtak.

AccuWeather

Razdoblje pljuskova očekuje se u četvrtak u sjevernoj Irskoj, sjeverozapadu Engleske i Škotske, što će povećati rizik od lokalnih poplava. Vjetrovi na tim područjima mogli bi dosegnuti brzinu oko 40 km/h, osobito na vrhovima planina i obalama okrenutim prema vjetru. Slabljenje nevremena očekuje se u noći na petak.

Nešto jačih vjetrova bit će i po cijelom Walesu i ostatku Engleske. Međutim, veći dio dana ostat će suho, mogući su samo kratkotrajni pljuskovi.

Sličan sadržaj