Olujno nevrijeme na istoku Europe, poginulo najmanje osam ljudi

Snažna oluja prošla je zapadnom Rumunjskom u nedjelju i usmrtila osam osoba, a ozlijeđenih je najmanje 67, objavile su tamošnje vlasti.
Nevrijeme je prekinulo cestovni i željeznički prijevoz zbog stabala koje je porušio vjetar od 100 kilometara na sat.
Krovovi kuća oštećeni su na nekoliko bolnica, škola i stambenih zgrada, a deseci gradića i sela ostali su bez struje.
Neke od žrtava su osobe koje su se pri prolasku oluje zatekle na otvorenom prostoru, kazale su hitne službe.
Stotine vatrogasaca rasopređene su kako bi spasile ljude i raščistile ruševine, javlja HINA.

HRT izvještava kako je u ponedjeljak poslijepodne olujno nevrijeme zahvatilo Srbiju, pri čemu je nestala jedna osoba. Na zapadu zemlje izbilo je nekoliko velikih požara zbog jakog vjetra koji je pokidao električne vodove.
Jak olujni vjetar, praćen kišom, za samo pola sata zahvatio je veći dio Srbije – Šabac, Novi Sad, Rumu, Sremsku Mitrovicu, Beograd, Zrenjanin i južni dio Banata.
Oluja je u Mačvi i Šapcu tijekom popodnevnih sati nanijela velike štete poljoprivrednim usjevima i stambenim objektima, a s jedne četverokatnice u centru grada oluja je podignula i odnijela cijeli krov. Snažan olujni vjetar u selima ravničarskog dijela Mačve nosio je cijele konstrukcije krovova. U Novom Sadu i Beogradu vjetar je puhao brzinom većom i od 100 kilometara na sat, a osim u Šapcu, krovovi su letjeli u Zrenjaninu.

Jako nevrijeme, kiša praćena olujnim naletima vjetra, zahvatilo je dijelove Bosne i Hercegovine u nedjelju.
Olujni vjetrovi porušili su nekoliko stabala u Sarajevu. Prethodno, veliko nevrijeme zahvatilo je Zenicu i neke gradove u srednjoj Bosni, prenosi portal N1.

Naslovna: N1

Sličan sadržaj