OLUJNO NEVRIJEME NA VIROVITIČKOM PODRUČJU


U jakom olujnom nevremenu praćenom kišom koje je sinoć pogodilo virovitičko područje, vjetar je rušio stabla, a uništeno je i nekoliko krovova, potvrdili su u virovitičkoj podružnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Vjetar je odnio limeni krov na zgradi virovitičkih vatrogasaca te na benzinskoj postaji nedaleko od Pitomače.

– Došlo je brzo, sve se treslo. Počelo je oko 18.25 h i trajalo nekoliko minuta – izjavili su za Informativni centar Virovitica zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe JVP Virovitica Anto Tutić i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Ivan Cmrečnjak.

Prilikom udara vjetra oštećena su i dva osobna automobila i jedan kamion. Na sreću nije bilo ozlijeđenih, a benzinska postaja do daljnjega je zatvorena.

– U mojih 70 godina ne pamtim takvo nevrijeme. Sjedili smo u kući kad je odjednom došlo. Ti noćni zvukovi bili su zastrašujući. Kad je sve prošlo vidjeli smo kako nam je krovište od vatrogasaca u vrtu. Bilo je strašno i sreća je da nitko nije stradao – riječi su žene iz “Zrinskog vrta” u Virovitici u čijem dvorištu je poput igraće karte završio dio krovišta s vatrogasne postaje, prenosi ICV.

Nevrijeme je uzrokovalo kvar na dalekovodu između Slatine i Lukača, pa je dio toga područja bio bez električne energije.

Ekipe su sinoć bile na terenu i sanirale kvar, kazali su u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Izvor: Jutarnji list / Vatrogasni portal

Sličan sadržaj