Orkanska bura na Jadranu: Na Paškom mostu 166 km/h

Utorak je na Jadranu obilježen kao vrlo vjetrovit dan. Prema podacima DHMZ-a maksimalni udari vjetra izmjereni su na Paškom mostu 166 km/h, Jesenica kod Obrovca 165 km/h, Povile 160 km/h i Split Marjan 127 km/h.

Bura je stvarala, ali i dalje stvara velike poteškoće u prometu:
Zbog vjetra, za sav promet zatvorene su:
-dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27) i
-državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:
-dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar DC3) te
-Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

U unutrašnjosti zemlje prevladavalo je oblačno i hladno vrijeme. Snijeg je zabijelio Liku, a povremeno je padao i u Gorskom kotaru, pa i u nizinama središnje i sjeverne Hrvatske. Minimalna temperatura na Zavižanu se spustila do -7°C, a uz buru od 43 km/h, osjet hladnoće bio je -17°C.

Naslovna fotografija: Sandro Puncet

Bura u Rapcu
Foto: David Faraguna

Ravni
Foto: Luca Milevoj

Sličan sadržaj