Sevilla-Rijeka: Konačna odluka po lijepom i prohladnom vremenu

Clipboard01

Tko bi rekao da će drugu godinu zaredom nogometaši Rijeke put Seville u samo godinu dana od posljednjeg posjeta ovom gradu.
Protivnik nije isti, ali se rijetko događa da se sezonu za sezonom u europskim natjecanjima odlazi u isti grad.

Simboličan je i datum. Prošle godine 12. prosinca Rijeka je gostovala kod Betisa i izborila neriješeno, ove godine 11. prosinca igraju protiv Seville. Termin je isti, 21:05h.

Protivnik je jači, a ulog iznimno velik. Čekanje proljeća u Europi. Da je bilo više koncentracije u prvom susretu ove dvije momčadi na Kantridi, kada je Rijeka mogla ispratiti Španjolce s pobjedom, sad bi bio dovoljan i bod. Ovako se mora pobijediti da bi se ostalo u Europi. Problem je i što će domaćin ići na pobjedu, a u tome će im pomagati i navijači koji će u velikom broju doći na stadion Ramón Sánchez Pizjuán.
Ima li simbolike u datumima, saznat ćemo sutra oko 23h, kada završi utakmica. Nadamo se da ima.

Neka dečki daju sve od sebe pa kud puklo.

Vrijeme će im ići na ruku također. Četvrtak u Sevilli započet će u znaku sunčanog vremena, a tako će se nastaviti i tijekom cijelog dana i za vrijeme odigravanja utakmice. Puhat će slab do umjeren vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera.
Jutarnje temperature 5 do 10°C, tijekom dana 13 do 18°C, a navečer pad temperature zraka, ali ispod 10°C se ne bi trebala spustiti, bar ne dok traje utakmica. Kasnije u noći dodatan pad pa u rano jutro u petak može biti i 5°C.

Sve je rečeno. S nestrpljenjem očekujemo prvi sučev zvižduk! I nadamo se da ovo nije zadnji naš tekst na temu Europa lige i Rijeke u ovoj sezoni.

Sličan sadržaj