Pala nova obilna kiša na riječkom području, prvi snijeg u planinama

Protekle noći preko nas se premještala hladna fronta koja je uz osjetan pad temperature zraka dovela i do prvih snježnih pahulja u najvišim predjelima Gorske Hrvatske.

Nova obilna kiša pala je na riječkom području, ali i mjestimice u Gorskom kotaru. Tako je prema podatku DHMZ-a od subote u 8 sati ujutro najviše kiše u 24-satnom razdoblju palo u Pargu u kojem je izmjeren 91 mm oborine. Druga na listi najkišovitijih bila je Rijeka s 68 mm.
Iako su oborine bile gotovo posvuda u PGŽ obilne, dogodila se jedna zanimljivost, i to na otoku Krku. U Malinskoj je izmjereno 33 mm kiše, a u obližnjem Krku tek 13 mm, što svjedoči o lokalnosti oborine na tom području.

Osim oborina, fronta je donijela i nagli pad temperature pa su u subotu na većini područja potrebne i jakne. Tako je minimalna temperatura na Zavižanu bila tek 0°C, u Pargu 3°C, a zahladnjenje se osjetilo i uz more. U Rijeci je izmjereno 9°C, Omišlju 10°C, Rabu 13°C, a Malom Lošinju 14°C.

Po prolasku fronte, vrijeme se smirilo pa u 15 sati prevladava oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima uz razmjerno niske temperature.
Stabilizacija je prolaznog karaktera jer već od nedjelje ide nova kiša, prvo na južnim otocima, zatim do kraja dana i na ostatku područja.

Oborine će biti povezane s djelovanjem nove ciklone koja će se s područja srednje Italije prebaciti u srednji Jadran.

Sličan sadržaj